InDialogue Blog

Force For Good - Visionairy School For Change

Ja, Stress Relief voor iedereen!! Het is mogelijk.

Stress Vrij!!

Alles wat leeft heeft te maken met stress. Dieren, de vrije natuur, de mens: overal en voor iedereen, of beter nog voor alles is er dezelfde stress. Overal waar men leeft wordt spannning opgewekt. Zowel negatieve als positieve stress kan het gevolg zijn van een gebeurtenis.

Dus, stress is de gewoonste zaak van de wereld.

Ik ontsnap er niet aan en U ook niet, of nog beter niemand ontsnapt eraan. Dat is eigenlijk prima want Stress maakt eigenlijk het leven de moeite waard.

Om het leven te "leven" is stress nodig, laat dat duidelijk zijn. Maar, niet zomaar stress. Om goed te leven moet "stress" stress kunnen zijn, in de volle betekenis van het woord. Hij moet zijn natuurlijke prikkelfunctie kunnen uitoefenen, zonder daarin geremd te worden. Want van nature is stress lang niet zo slecht. ๐Ÿคจ

Zijn er dan meerdere soorten stress?

Ja, et zijn twee soorten stress.

1. Natuurlijke Stress

2. Onnatuurlijke Stress

Dit is een zeer belangrijk onderscheid en kan men verklaren door:

1. Gewenste Stress en ongewenste Stress

2. Positieve en negatieve Stress

Natuurlijke stress is bevorderlijk voor het leven, onnatuurlijke stress ontwricht het leven. Je zou dan ook kunnen spreken van gezonde en ongezonde Stress.๐Ÿ˜‹ ๐Ÿ˜‹

Quote: โ€œIf you really want to escape the things that harass you, what youโ€™re needing is not to be in a different place but to be a different person.โ€ Lucius Annaeus Seneca, Letters from a StoicDit is een alinea.